Thursday, July 12, 2007

Forma fizica tot mai buna ...

Sau scurs aproape 2 saptamani de la iesirea din Cheile Bicazului (mai exact pe 1 iulie 2007) si vad ca nu vuieste lumea, nu scrie presa de scandal si nimeni nu zice nimic despre ce am facut. Atunci ma vad nevoit sa ma laud singur. Am pornit la drum intr-o formula de 4 (eu, Catalin, Ioana si Florin) urmand sa ne intalnim cu Vali in chei. Eu cu Vali aveam in plan sa inlantuim vreo 2 trasee mai tari in zona Gatul Iadului.

Sambata seara in Sugau ne-am incalzit putin pe cateva trasee de escalada (maxim gr.7) si apoi fuga la corturi. A trecut f.mult timp de cand nu am mai iesit in chei de sambata si sa dorm in cort. A fost minunat. Am dormit cam iepureste dar dimineata eram fresh si pregatit de actiune. La 7:40 am intrat in Santinela eu cap prima lungime si apoi schimbat. M-am dus decis si mi-a iesit pt. prima data lungimea rotpunkt integral. Apoi si a 2-a lungime am scos-o rotpunkt desi a 2-a oara. In continuare a fost oarecum contra-cronometru deci nu a mai contat stilul ci viteza. Sus eram la 12:10 adica la 4h30' de la plecare timp bun zic eu dar se putea si mai bine. La coborare ne-am mai relaxat putin si apoi tot il convingeam pe Vali sa ne bagam in traseul The Lizard batut de Misu si pe care eu l-am mai facut de 2 ori. Oricum acesta e putin mai dificil decat Santinela in special in ultimele 2 lungimi care sunt batute mai sportiv. Dupa o scurta improspatare la masina intram la 13 in traseu si spre avantajul nostru soarele era putin dupa colt si nu ne batea in cap. Am fost iar eu cap primul. Vali a dislocat un bolovan cam mare din prima lungime, care a cazut bucati in sosea fara sa faca victime. Bine ca nu s-a intamplat la mine ca era cam rau pentru el mai ales ca nu avea casca. In final am ajuns si la ultimele 2 lungimi unde am preluat conducerea si ...mai greu dar am iesit sus cu bine. Fata de tura trecuta nu am mai trecut pasii de liber impus (max. 7) cu cliffuri ceea ce a fost destul de bine. In total am facut traseul in 7 ore. La revenire glumeam cu Vali ca sa mai facem rapid si o Fisura Neagra... ceea ce nu era imposibil. Dupa ce ne intalnim cu ceilalti in Sugau pornim spre casa destul de multumiti fiecare.
Ideea de a inlantui trasee intr-o zi nu e noua la mine. Am mai reusit sa leg 2 din 3 trasee in Suhard cu Vlad Vanatoru (din cauza ploii torentiale al 3-lea nu l-am mai putut face) si 2 trasee (Lacrima de Piatra si Alveolele) in peretele mare de la Raza Soarelui cu Catalin Cretu. Dar totusi aceste 2 trasee de ED- legate (aprox. 600m) reprezinta cea mai buna performanta alpina a mea de pana acum. Asadar cred ca pot spune ca sunt intr-o forma tot mai buna, nu? Voi ce ziceti?

No comments: