Monday, September 28, 2009

La mare in Antalya

Scriu cu intarziere cateva impresii din concediul petrecut asta vara la mare in Antalya, Turcia. In primul rand decizia de a merge acolo a fost luata destul de tarziu, cu doar 2 zile inainte. Factorul decisiv a fost accesibilitatea avand in vedere ca pachetul turistic ultimate all-inclusive presupunea si plecarea cu avionul din Iasi pana in Antalya iar apoi asigurarea tuturor facilitatilor necesare. Hotelul de 5 stele la care am stat din statiunea Belek ne-a asigurat tot comfortul necesar pe parcursul celor 8 zile de sejur. Acolo practic erai ca intr-o oaza unde nu duceai lipsa de nimic si totul era frumos si foarte bine aranjat la nivel de detaliu insa cum ieseai in exteriorul perimetrului hotelului parca era o alta lume, nu foarte grozava. In schimb muntii Taurus pe care ii vedeam in departare, cu inaltimi de peste 3000m si cu versanti abrupti si creste ascutite, imi induceau o oarecare neliniste si ma faceau sa ii admir indelung.
Marea Mediterana era mai sarata si foarte calda in schimb plaja nu avea prea mult nisip ci mai degraba pietricele marunte rotunjite. Scoici si alge nu am vazut deloc.
Caldura mare pe care am simtit-o imediat ce am coborat din avion este atentuata destul de bine de catre prezenta marii. Doar intr-o singura zi cerul a fost putin acoperit de ceva nori in rest soarele ardea cu putere si te facea sa-ti petreci toata ziua in apa fie in mare fie in piscinele alaturate. Seara erau diverse spectacole si discoteci chiar si pentru copii. Pentru doritori se organizau excursii platite catre diverse destinatii si cu diverse obiective.
In concluzie, pentru mine a fost un concediu relaxant si linistit, fara probleme sau batai de cap.










No comments: