Monday, June 29, 2020

Lavaredo Ultra Trail 2019 - cel mai lung si cel mai frumos ultramaraton de pana acum (123km/5400+)

 In octombrie 2018 aveam deja facuta intrarea in lumea ultramaratonistilor cu doua curse la care participasem in acelasi an: Apuseni ultramaraton 73km/3200+ si Via Maria Theresia ultramaraton 81km/4100+. In ambele curse m-am simtit bine si nu am avut nici un fel de probleme.

Pur intamplator am dat peste un anunt ca incep inscrierile la LUT 2019 (Lavaredo Ultra Trail). M-am inscris pe listele de tragere la sorti caci fiind o cursa foarte renumita si cu foarte multi inscrisi se extrag participantii ca la Loto. Dupa doar cateva saptamani am primit raspunsul de acceptare si am fost foarte fericit.

De atunci m-am gandit ca ar fi bine sa incep niste antrenamente mai serioase si sa nu ma duc la plesneala. Mi-am planificat un numar 100 de kilometri/ luna in primele 2 luni (noiembrie, decembrie) urmand ca ulterior sa cresc suma totala dar in acelasi timp combinand si cu alte activitati complementare: bicicleta, mers, inot, sala, etc. Pentru asta mi-am intocmit un tabel in Excel si in care am notat orice activitate efectuata. Tabelul arata cam asa:


Completarea acestui tabel m-a ajutat enorm sa urmaresc progresul si antrenamentele. In acelasi timp am citit si niste carti dintre care cea mai faina mi s-a parut: Training Essentials for Ultrarunning - Jason Koop.


In fine, vine si sorocul: luna iunie 2019. Plec spre Cortina d'Ampezzo cu sentimentul ca am temele facute si cu speranta ca totul va fi bine. Dupa ce am ajuns si m-am cazat la o pensiune cocheta cu vedere la munti, am iesit sa fac o tura de recunoastere a primei portiuni din traseu. Au fost vreo 25km facuti in ritm destul de lejer si cu poze multe. Apropos, Dolomitii sunt muntii mei de suflet si pe buna dreptate considerati dintre cei mai frumosi din lume. Acolo am si catarat in 2008 iar in 2014 am ratat o iesire pe motiv de vreme rea, deci mi-am dorit enorm sa revin. Ziua urmatoare am plecat cu un autobuz pana intr-un loc de unde urma sa fac recunoastere pe ultima portiune a traseului, tot cam 24km. A fost superb.

Concursul a inceput la ora 11 noaptea din centrul statiunii Cortina d'Ampezzo intr-o atmosfera de neuitat. O multime de concurenti (aprox. 1800) si mult mai multi spectatori, sustinatori, organizatori.

Dupa 21h si 44 min am revenit la sosire, asteptat cu nerabdare de prieteni, obosit dar foarte incantat si multumit. Va las sa vedeti filmul pe care am reusit sa-l realizez si sper sa va creeze o imagine realista asupra a ceea ce a insemnat aceasta cursa.


Pe langa pozele facute de mine pe tot traseul, am primit si pozele oficiale facute de organizatori 😀

https://photos.app.goo.gl/81cuhELaDtsuviKr5No comments: