Wednesday, September 30, 2009

2009 - an multianiversar

Anul acesta este un an deosebit pentru mine. Se implinesc niste ani buni legati de mai multe evenimente din viata mea. Pe langa faptul ca am implinit 40 de ani si de care am pomenit intr-un post anterior se mai reunesc urmatoarele aniversari:
- 15 ani de cand m-am infratit cu muntele si am inceput sa escaladez verticala stancilor de la Bucium - mii de multumiri Domnului Miki Bucholtzer care mi-a indus pasiunea pentru catarare
- 10 ani de cand am inceput sa practic alpinismul, sub indrumarea initiala a lui Florian Mastacan (Kobe) - ii raman vesnic indatorat
- 5 ani de cand am inceput sa catar in echipa cu Catalin Cretu, cu care dealtfel am acumulat si cele mai mari realizari - dar pt. asta astept eu multumiri :))
Pe langa ei, ceea ce am simtit si trait in toti acesti ani de activitate alpinistica se datoreaza si multor altor oameni, prieteni si amici cu care m-am legat la un moment dat in coarda sau ne-am filat si nu numai, si cu care am schimbat cate ceva, fie ele si vorbe bune si pe care ii voi mentiona in continuare in amintirea vremurilor bune, in ordinea cronologica a evenimentelor:
Baietii si fetele din Studmont (sunt foarte multi si nu-i mai enumar), David Neacsu, Octavian Tanase (Wky), Ben Strachinaru, Andrei Anghelescu, Marian Tudor, Ciprian Andrecut, Bogdan Cretu (Jax), Razvan Cardoneanu, Vali Catargiu, Doru Platon, Coco Galescu, Ovidiu Avornicesei (Forest), Costica Costea, Mircea Dudu, Alex Szekely, Leslie Fucsko, Radu Tudorachi (Mishu), Vali Chiriac (Mashina), Ticu Lacatusu si Viorel Amzaroiu (Himalaya 2003), Ionut Sidor, Roland Negoita, Andreea Copaescu, Ioana Ionita, Vlad Vinatoru, Lucian Bursuc (Lush), Sorin Oprisan, Ioana Ursache, Mihai Diac, Andrei Patriciu. Le multumesc tuturor.
De la toti acestia am primit cate ceva si sper ca le-am dat si eu cate ceva la randu-mi iar daca am uitat pe careva il rog din suflet sa ma ierte. Oricum mai exista si alte persoane cu care mi-ar face placere sa ma leg in coarda macar o data si sa impartim bucuria catararii. Ocazional am mai practicat si catararea solitara.

Cateva date statistice (valabile la 30/09/2009) vor arata in continuare cam ce am reusit sa fac si in principal cu cine in toti acesti ani frumosi.

Tip traseuNr.traseeNr.lungimiNr.trasee finalizate
Clasice153651134
Escalada657056
Gheata-mixt237222
Total241793212


Nume coechipier (primii 6)Nr.lungimiNr.trasee
Catalin Cretu29258
Florian Mastacan14348
Ben Strachinaru8827
Ionut Sidor5518
Octavian Tanase5126
Mihai Diac5115

Mai mentionez ca am reusit sa parcurg pana acum cu aproximatie 493 lungimi cap de coarda (124 trasee - cap si 69 trasee cap schimbat).

Imi doresc in continuare sa pot reusi sa urc cat mai multe trasee pe care sa le finalizez sau nu, cap de coarda sau secund, in viteza sau nu, rotpunkt sau artificial, dificile sau usoare, cu pitoane, spituri sau mobile, cu cat mai multi coechipieri buni sau mai putin buni dar totul astfel incat sa ma simt bine in timpul traseului sau dupa.
Nu trebuie sa uit sa multumesc cu ocazia asta si familiei mele care m-a inteles si asteptat de fiecare data.

La mai multe si Doamne Ajuta tuturor!

11 comments:

Florian Mastacan said...

Bai e fantastica statistica ta, sincer, nu mi-as fi imaginat ca am catarat asa de mult impreuna :)

La multi ani si cat mai multe realizari!

Kobe.

Florian Mastacan said...

A si inca ceva, am auzit ca in sfarsit ai rupt primul 7a? :) Felicitari!

Vladimir I.Condratov said...

Multumesc pt. felicitari. Nu-i asa ca statistica uneori face minuni?
Cat despre primul meu 7a stii ce a zis Oli, cu care am apucat sa vorbesc astazi la noua sala? "E primul pentru ca nu ai mai incercat altul pana acum".
Ce profund...

catalin cretu said...

spun si eu exact ce spune si florian: nu mi-as fi imaginat ca am catarat asa de mult impreuna, mai ales ca in ultima vreme ne-am cam legat in corzi diferite. aproape 60 de trasee cu tine... asta inseamna, clar, ca am curaj...
lasind gluma, iti spun ca nu o sa uit niciodata primele trasee lungi din gitul iadului, cind primeam mesaj de la tine la 1 noaptea si plecam spre chei la 4, fara sa apuc sa anunt nici macar persoana linga care dormeam. la fel cum nu o sa uit zilele din peretii costilei, cele 11 ore din diedrul pupezei, pe atunci prost asigurat, entuziasmul din fisura albastra, senzatia de gol din tavane sau din armata, frigul si zapada din independentei sau fisura artei, phoenixul din buila, cimele din dolomiti si cite si mai cite. multumesc pentru tot!
in final, trebuie sa recunosc: esti soferul meu preferat!

Ioana said...

da chiar... unde sunt cifrele care arata cate trasee ati facut dupa ce tu ai condus toata noaptea si la dus si la intors?

nu ma omor dupa cifre (sunt o umanista), dar trebuie sa marturisesc ca sunt realmente impresionata...

am observat inclusiv ca la urmatorul traseu de 8 lungimi cu Catalin veti implini 300 de lungimi de coarda impreuna. Promit sa va fac serbare si placinta cu mere, asa cum am invatat de la tine...

ca veni vorba despre ce poate omul invata de la tine, lista e lunga si aparent surprinzator de diversa. Esti unul din cei mai faini oameni pe care ii stiu, chiar daca nu fac ceva anume pentru a da de inteles ca asta cred si simt.

sper sa fiu alaturi de voi in cat mai multe ture si peripetii, caci imi place nespus sa cataram impreuna in pereti fata-in-fata, voi trasee mai tari, eu trasee mai moi, dar toti trasee atat de frumoase...

la multi ani, la multi ani, la multi ani!

Vladimir I.Condratov said...

Multam Ioana si Cata ca ati fost aproape. Poti sa fii sigura ca urmeaza cat de curand sa depasim cele 300 lungimi (Turnul de Fildes ne asteapta). Mie chiar mi-e dor de placinta ta cu mere...

satov said...

Bravo Vlad, o adevarata cariera alpina, tot respectul. Nu stiu unde ne vor duce lucrurile pe amandoi,dar mi-ar place ca la urmatoarea ta aniversare de 15 inca sa cataram impreuna, si, poate, pana atunci sa adunam suficiente lungimi impreuna incat sa iasa de un top 5 :)).

catalin cretu said...

bai, da' ce-i cu statisticile astea, vrei sa agati espadrilele in cui?

Vladimir I.Condratov said...

Mihai, vrei sa-ti zic ceva? Deja esti pe locul 6 cu 51 lungimi parcurse impreuna in 15 trasee.
Deci stai bine.
Si hai ca te adaug si pe tine in tabel ca meriti... sic.

Ioana said...

ramane stabilit... serbare si placinta cu mere la 300 de lungimi!

Florian Mastacan said...

@Vlad: referitor la primul 7a si alte trasee neincercate - fara sa cazi nu poti sa progresezi :) poate asta e problema...