Tuesday, May 11, 2010

Macin-iada 2010

Cu ceva intarziere revin cu descrierea unei ture devenita deja traditionala si anume: "Inceput de primavara in Macin".
A fost initial programata in weekend-ul de dupa Paste dar ulterior s-a amanat cu o saptamana. Si bine am facut caci astfel am prins copacii in floare si cu frunzisul proaspat mijit din muguri. Ca si anul trecut pe aceeasi vreme totul era incarcat de parfum si de verde crud astfel incat o plimbare prin acel parc natural iti reincarca bateriile.
Am pornit la drum sambata cu noaptea in cap 8 persoane (Eu, Catalin, Ioana, Andrei, Alex, Alin, Cristi si Diana) in 2 masini si am ajuns la bac pe la ora 7 iar dupa ce am trecut Dunarea am mai facut maxim 1 ora pana la limita rezervatiei unde urma sa campam.
Dupa pregatiri sumare si ceva mancare am plecat spre Valea Racova sau Datcova unde sunt cativa pereti de catarat si unde traseele sunt in general fara protectii fixe dar cu posibilitati de asigurare cu mobile (frienduri, nuci). Am urcat cu Cristi traseul Diagonal din 4 lungimi folosind cat mai des friendurile si nucile. Intre timp Catalin cu Ioana si Alin au urcat traseul Muchia Branelor iar Andrei cu Alex au ales un traseu cu spituri mai in stanga. Apoi dupa ce ne-am reintalnit cu totii pe varf am revenit la baza si am inversat traseele. Eu cu Cristi si sotia lui am inceput Hornul Prieteniei si dupa o lungime am ramas doar cu Cristi iar Catalin cu Andrei si Alex au facut Diagonalul. Am mai avut o incercare si pe un traseu de escalada unde Cristi a urcat cap si eu am urmat secund cu o cadere care mi-a taiat cheful de catarare drept pentru care ne-am retras la masini sa ne montam corturile si sa mancam. Seara a fost placuta dar ne-am culcat destul de devreme fiind obositi dupa o noapte cam nedormita. Vantul a batut destul de puternic zguduiind corturile. A doua zi in schimb a fost foarte cald si senin si am hotarat cu totii sa facem o tura de plimbare pe coclauri care a fost de fapt foarte placuta si instructiva dar si distractiva. Am privit pasari de tot felul, am urcat prin hatasuri si poteci mai putin umblate, am traversat poieni si lastarisuri dese unde te puteai pierde usor, am facut cunostinta cu niste broaste testoase, ne-am plimbat pe sub copaci seculari si ne-am catarat pe mai toti bolovanii intalniti in cale, am urcat pe semetul varf Tutuiatu apoi am coborat pe poteca marcata ce trece prin satul Greci si unde am surprins clisee ale vietii cotidiene simple de la tara. Dupa ce am ajuns la masini si am mai ciugulit ceva mancare, ne-am pornit la drum dar nu inainte de a ne opri pentru a savura o bere mult dorita la carciuma din sat.
Drumul de intoarcere a fost insotit de un amplu concert rock in care au cantat alaturi de noi: Queen, Iris si Vama Veche.
Multumesc pe aceasta cale organizatorilor acestei tabere si va invit sa vizualizati imagini si comentarii la: http://picasaweb.google.com/calpatin.
In continuare selectez cateva poze din colectia Ioana+Catalin pentru a reda frumusetile acestei ultime Macin-iade...No comments: