Thursday, February 10, 2011

Prima "inghetata" a anului

Dupa sarbatori petrecute de fiecare in fel si chip, cum incepe anul, de obicei, vine vremea sa ne gandim si la o "inghetata" adica la o cascada de gheata. Nici anul acesta nu a facut exceptie.
Impreuna cu Catalin, Ioana, Cristina si Mihai am hotarat sa ne ducem in primul weekend al anului la cascadele din Bicajel unde stiam deja ca este gheata formata.
Plecam dis de dimineata pe o vreme cam aiurea, ploua marunt si temperatura de -2 grade.
Cum era de asteptat dupa Targu-Frumos ne intampina poleiul de drumul european si asta imi da emotii mari ca sofer. Desi mergeam foarte incet senzatia de incontrol al masinii era asa de mare incat imi doream sa ma intorc acasa.
Catalin insista sa continuam si la Roman luam o pauza la un Petrom unde era cat pe ce sa cadem din picioare din cauza ghetii. In fine pana la urma continuam si culmea dupa iesirea de pe european nu mai avem parte de polei.
Recuperam din timpul pierdut si pe la 10 parcam masina in chei unde temperatura era de 5 grade. Ne echipam si pornim spre cascade. Dupa putina aventura la trecerea podului ne punem coltarii si continuam pe poteca inca inghetata.
Ajungem la cascada din amonte si instalez rapid o mansa pentru a putea profita cu totii de miscare. Dupa ce dam startul eu si apoi Catalin ne rulam continuu pentru a nu ingheta prea mult.
Surpriza avem din partea Ioanei care in ciuda asteptarilor se misca incet dar sigur si termina de urcat cascada. Cristina pune pentru prima data mana pe pioleti dar reuseste sa urce destul de mult iar Mihai da dovada ca nu a uitat miscarile invatate anul trecut. Dupa cate o prima urcare de incalzire, incercam cu totii diverse variante mai grele sau mai usoare in functie de posibilitati.
Ne prinde repede inserarea si trebuie sa strangem si sa plecam spre casa. Ne propunem sa revenim dar nu stim cat de repede. La intoarcere nu mai avem probleme nici la pod si nici pe drumul spre casa desi am continuat sa merg prudent.
Cateva poze surprinse de aparatele foto neinghetate ale Cristinei si Ioanei sau al lui Catalin, dar ce mai conteaza:

Catalin isi povesteste experienta aici.

No comments: