Monday, January 19, 2009

O saptamana minunata

Cu toate ca nu v-ati astepta sa mai am timp sa ma antrenez, in special datorita varstei (inaintate ar zice unii), iata ca am reusit totusi sa petrec o saptamana uimitoare. Luni m-am antrenat la panoul de escalada din Dancu, unde desi nu mai fusesem de mai bine de 1 an, am reusit sa fac cate putin si sa nu ma simt chiar ultimul catarator. Apoi joi am facut o vizita la panoul de dry amenajat de Kobe la Stefan in pod. Toate bune si frumoase aici caci predominand mai mult forta decat tehnica (a nu se intelege ca nu e importanta) m-am descurcat destul de bine, fata de asteptari.
Saptamana s-a incheiat din punct de vedere sportiv cu un weekend dedicat in exclusivitate ghetzii.
Sambata impreuna cu Catalin, Mihai si Andrei ne-am dus sa cataram cascada din Bicajel, unde Catalin mai fusese cu o saptamana inainte si totul era ok. Am ajuns cu bine si dupa marsul de apropiere de cca. 1/2 h am poposit la baza cascadei din amonte. Mihai si Andrei fiind prima data acolo erau incantati si totodata impresionati de maretia cascadei. Catalin a montat destul de greu o mansa si apoi am inceput sa urcam cate unul filat de perechea lui (eu cu Mihai si Catalin cu Andrei). Gheatza era destul de buna dar desi temperatura era de -5 grade totusi in partea centrala a cascadei curgea cam multa apa. Am abordat primul cascada alegand o ruta putin pe centru-dreapta. Nu avea rost sa ma chinui sa urc cap de coarda, desi aveam pitoane de gheata, intrucat nu ma simteam in forma pentru o astfel de abordare. Am urcat cu pioletii fara dragoane si am simtit oboseala de rigoare in special in portiunea verticala a cascadei. Pe rand ne-am schimbat astfel incat fiecare a incercat macar de 3 ori. Eu am incercat sa leg ulterior si cate 2 respectiv 3 urcari consecutive fapt ce mi-a reusit dar efortul a fost resimtit pe masura. Spre final am testat si alte variante respectiv prin extrema stanga si apoi in extrema dreapta unde exista o portiune asemanatoare unui turture (poate si putin peste 90 grade) si care m-a stors de vlaga. Cred ca in acel pasaj gradul depaseste nivelul 4+ si tinde spre 5, dar poate ma insel. Ce mi-a placut a fost ca la nici o tura nu m-am lasat in coarda si nici nu am cazut deloc deci m-am bazat doar pe fortele proprii.
Catalin fiind obosit de la sedinta de dry de cu 2 zile inainte nu a fortat prea tare.
Andrei a reusit cred spre final o parcurgere fara odihna in coarda iar Mihai a reusit sa ajunga sus dupa o perioada buna de odihna in coarda. Bravo lor si cred ca le-a placut intrucat am simtit ca i-a prins microbul.
Intoarcerea prin peisajul mirific de iarna ne-a readus o usoara stare de relaxare si buna dispozitie ce a continuat si pe drumul spre casa.
Cateva secvente ale evolutiei mele le puteti vedea in pozele urmatoare:


Daca sambata a fost dedicata ghetzii in plan vertical, dumineca am testat gheatza si in plan orizontal, si anume pe patinoar, unde impreuna cu Daria am reusit ca timp de 1 ora sa nu cad deloc si asta fara sa fiu legat in coarda :))
Asadar a fost o saptamana cum rar am mai avut si cum cu greu indraznesc sa ma gandesc ca as mai putea avea. Poate odata cu varsta voi reusi sa fac ce nu am facut in "tinerete" desi pot spune ca acum ma simt din ce in ce mai tanar... Urmeaza totusi saptamana cea mai grea!

1 comment:

Lush said...

eheee, frumos tare! fusei si eu chiar duminica la prima cascada, care de asemenea e la fel de frumoasa, putin mai inclinata. asa da!
poate weekendul urmator fac un tur si la a 2-a cascada.

hai noroc si vreme buna!
p.s. daca va ganditi la vre-un zugreni, dati un semn