Wednesday, December 21, 2011

Catarare in masivul Postavaru - Peretele Animalelor

Dupa destul de multa vreme fara nici o activitate montana, eu si Catalin ne-am indemnat reciproc sa iesim la o catarare cu ocazia primului weekend al lunii decembrie. Eu eram nerabdator sa catar din nou in Bicaz dar Catalin venise cu o propunere mult mai interesanta si anume: Postavaru/Cheile Rasnoavei. Dupa cum anuntau prognozele, vremea parea sa fie buna asa ca am pornit la drum in noaptea de joi. Eu, Catalin, Ioana si Mihai H.
Dupa un drum destul de obositor in care Catalin a rezistat cu brio ca sofer, am ajuns dimineata in Cheile Rasnoavei pe o vreme frumoasa dar destul de friguroasa. Afara erau aproximativ -5 grade. Dupa cateva minute de dezmorteala si de admirat peretii cheilor eu deja dardaiam de frig. Imi pusesem intrebarea cum vom reusi sa cataram daca afara era asa de rece. Pana la urma am pornit pe drumul forestier spre Poiana Inului unde urma sa campam. In scurt timp au sosit si Octavian cu Viorica din Calarasi.



Imprumutand mai nou stilul lui Catalin si al altora, voi renunta la prea mult bla-bla si o sa va las in continuare sa va delectati cu pozele din albumul propriu creat pe Picasa: Postavaru - Decembrie 2011.

A fost un weekend in care m-am bucurat de o vremea excelenta si de o companie foarte placuta. Am catarat doua trasee extraordinare cu stanca curata si pasaje de catarare naturala deosebit de frumoase. Eu am intalnit mai rar asa trasee, probabil sunt comparabile cu cele din Piatra Craiului.
Cu siguranta vom reveni sa cataram in Postavaru caci ne-a placut foarte mult si mie si sunt sigur ca si lui Catalin.
Asa ca abia astept urmatoarea iesire la stanca. Asteptam totusi si iarna sa vina...

2 comments:

Hiker said...

Salut Vlad, pacat ca tot mai multi va treceti pe google+, as fi comentat la citeva poze care mi-au trezit amintiri frumoase. Am urcat si eu hornul din Iepuras dar am facut ptin stinga spre final si am iesit intr-o strunga din linia Caprioarei de unde se mai merg cca 20m cu citeva pitoane pina sus la padure.
Merci pt poza pasajului cheie din Lup.
Faina povestea cu celularul!
Un an nou cu impliniri.

Vladimir I.Condratov said...

Salut Hiker.
Sa inteleg ca nu se pot face comentarii la pozele postate pe Picasa sau de ce zici ca e pacat?
Poza pasajului cheie din Lupul cel Rau ii apartine lui Octavian cred.
Sarbatori Fericite!