Monday, May 21, 2012

Revelion in Austria

Revin cu foarte mare intarziere dar, dupa zicala: "omul gospodar isi face vara sanie si iarna car", scriu si eu acum in pragul verii despre sejurul de Revelion. :))

Pornim pe 25 decembrie spre Austria si dupa ce dormim o noapte la Oradea, poposim pe 26 decembrie la Viena. Aici mai innoptam o zi si profitam plimbandu-ne si vizitand orasul. Ziua urmatoare continuam plimbarile prin Viena, un oras deosebit dealtfel.

Picasa - Poze din Viena

Spre seara plecam spre Innsbruck, destinatia finala a sejurului nostru.
Ajungem seara tarziu si dupa ce ne cazam la hotel Hilton unde aveam facute rezervarile, adormim repede. A doua zi ma trezesc devreme si observ peisajul incantator de la geamul hotelului. In jur numai munti si creste inzapezite.
Iesim si facem o plimbare in oras, apoi urcam cu telecabina la peste 3000 de metri de unde ni se deschide la picioare panorama intregii vai a raului Inn. Seara revenim la hotel. Pe 28 decembrie plecam sa vizitam un mic orasel din Elvetia, Samnaum. Acolo e plin de magazine de tip duty-free din cauza apropierii de granita. Dupa ce terminam cu shopping-ul mai tragem o fuga pana la St.Moritz, o statiune destul de scumpa a Elvetiei.
Ziua urmatoare o incepem cu o vizita scurta la Wattens, la cca. 15km de Innsbruck, unde se afla fabrica de cristale Swarovski. Apoi tragem o fuga si pana in Germania, la Garmish-Partenkirchen, oraselul unde tocmai avea loc olimpiada de sarituri cu skiurile.
Ziua de 31 decembrie o petrecem separat, eu ma duc sa skiez pe partiile de langa Innsbruck iar Claudia cu Daria se mai plimba prin oras si mai fac mici cumparaturi. Spre seara participam la masa festiva de revelion si la ora 12 prindem trecerea dintre ani admirand focurile de artificii de la etajul 13 al hotelului. Adormim tarziu si deja ne gandim ca am mai imbatranit cu un an si in curand va trebui sa ne intoarcem acasa.
Ultima zi ne-o petrecem din nou plimbandu-ne prin oras si luand pulsul noului an. La intoarcere mai oprim iarasi in Viena pentru cateva ore de plimbare si spre dimineata poposim din nou la Oradea sa ne odihnim putin. Pe 3 ianuarie ajungem acasa obositi dar cu satisfactia ca a fost un sejur frumos si relaxant cum nu am mai avut de multa vreme.

Picasa - Poze din Innsbruck

No comments: