Tuesday, August 21, 2007

Inca o iesire la munte cu Daria

Saptamana trecuta am fost cateva zile la Busteni cu Clau si Daria. Ne-am cazat marti seara la pensiunea lui dl.Nicu. Frumos, curat, peisaje superbe, vreme buna.


Miercuri am iesit cu fetele pana la cascada "Urlatoarea", a doua cascada din viata Dariei (dupa "Duruitoarea" din Ceahlau).

Am facut poze, ne-am distrat bine, fara prea mult efort, caci era un traseu usurel. Seara ne-am plimbat prin Busteni pana tarziu.
Joi a fost o zi mai incarcata, urcand cu telecabina din Sinaia pana la cota 2000.

De acolo, pe traseul banda galbena spre cab.Babele ne-a luat mai mult decat speram, dar cu Daria care se oprea la tot pasul sa se joace cu nisip (de parca era la mare!)
si pe care am dus-o destul de mult pe gat, nu e deloc de mirare. Clau si ea urmarea disperata cum se tot "indeparta" parca destinatia noastra, in loc sa se apropie. oricum vremea a fost buna si nu ne-a ars soarele prea tare.

Acolo am servit cate o ciorba de burta si niste carnati oltenesti cu piure de cartofi. Nu s-a prea bucurat Clau de o masa copioasa, cum probabil visa, dar asta e meniul in varf de munte: "subtirel". De acolo eu am hotarat sa cobor pe valea Jepilor iar fetele cu telecabina, bineinteles.

La coborare imi vine ideea sa trag o fuga pe braul Portitei pana la Portita Caraimanului, un "monument" natural deosebit de spectaculos (dar despre asta cititi in post-ul urmator). In 2 ore si 40 min. am sosit cu bine langa Hotel Silva, unde am facut o baie in paraul racoritor, sub o mica cadere de apa.
Vineri, ultima zi ne-am plimbat prin Busteni pe un soare dogoritor si apoi spre amiaza am plecat la Sinaia sa mancam si sa ne plimbam, Clau preferand-o fata de Busteni. Dupa ceva plimbare prin parcul castelului Peles

si apoi prin parcul central unde Daria s-a jucat putin, am servit masa la o terasa si a urmat drumul "groaznic" de greoi pana la Busteni cu un maxi-taxi. Cald, aglomerat, trafic infernal.
Sambata de dimineata, tot pe o vreme buna, am pornit cu usoara parere de rau spre Iasi pe drumul prin Brasov. Ne astepta o nunta la Harlau pe care nu puteam s-o ratam.
Oricum per ansamblu a fost o mini vacanta placuta.

No comments: