Monday, November 1, 2010

Cheile Sugaului si Pestera Munticelu

Prin luna august am hotarat sa iesim impreuna cu copiii la o tura de weekend cu cortul. Pe de o parte eu si cu Daria insotiti in masina de Mihai si Ana, iar in cealalta masina Cristina impreuna cu fetele ei Zada si Ana apoi Isa si inca o prietena de-a ei. Cu totii am pornit intr-o sambata calduroasa pe la pranz si am ajuns in Sugau spre dupa-amiaza unde ne-am instalat corturile la locul nostru preferat, in curte la nea Dorel. Dupa o scurta pauza de odihna ne-am pregatit masa si cu totii am savurat din bunatatile aduse special pentru aceasta iesire in natura. Ne-am distrat iar cei mici s-au jucat pana s-a facut seara cand, ni s-a alaturat un Bursuc pe nume Lush si cu Andra lui. El a fost ca de obicei animatorul nostru si in special al copiilor. Noaptea ne-a scos la iveala un cer instelat cum des intalnim la munte.
Am dormit cu totii bine si ne-am trezit cu chef de miscare. Dupa o masa buna ne-am facut planurile sa mergem unii la catarat si altii la plimbare spre Munticelu. Eu cu Daria si Zada impreuna cu Mihai si Ana am luat-o usurel spre pestera in dorinta de a arata copiilor ceva nou. Drumul spre pestera urca anevoie dar cu pauze suficiente ajungem cu bine la tunelul ce strapunge muntele si trece in partea cealalta a crestei. Acolo ne vedem nevoiti sa le ajutam pe Daria si pe Zada care ar fi avut dificultati la trecerea peste niste bolovani destul de impresionanti. In tunel era destul de rece asa ca nu zabovim prea mult dar totusi m-am oprit sa dau o mana de ajutor unor turisti veniti din sens invers. De partea cealalta urmam o poteca usor descendenta printre brazi si ajungem intr-o mica sea sub intrarea din pestera Munticelului. Eu nu mai fusesem niciodata acolo deci m-am lasat ghidat de Mihai. In pestera nu prea am avut o vizibilitate buna deoarece doar Mihai avea frontala dar macar am facut cateva poze. Fetele nu s-au speriat iar Daria chiar a recunoscut ca a fost "cea mai palpitanta excursie din viata ei" si o cred. Dupa iesirea din pestera intunecoasa si umeda coboram plaiurile domoale spre sosea unde ajungem dupa aproximativ doua ore si jumatate de la plecare. A fost o plimbare placuta si interesanta atat pentru noi cat si pentru fete care au fost incantate. Dupa strangerea corturilor ne-am adunat cu totii la peretii de escalada de langa cabana unde am mai urmarit cateva evolutii pe stanca si am mancat ce mai era de mancat. Dupa amiaza plecam usor spre casa si ajungem in timp util astfel incat sa-si faca copiii cu totii programul de seara.
A fost frumos si interesant pentru cei mici dar si pentru noi cei mari. De data asta am "lenevit" noi si au "tras din greu" altii la catarat, se stiu ei care.
Cateva poze facute pe traseu indica frumusetea locurilor si a peisajelor.















No comments: