Thursday, August 2, 2007

Antrenamente...

Ce inseamna la mine antrenamentul pentru catarare?
Daca iau in considerare faptul ca eu nu sunt decat un alpinist/catarator amator atunci nici nu ar trebui sa vorbesc despre antrenament. Totusi incerc sa ma antrenez cat pot sau cat imi permite timpul, pe care trebuie sa-l impart si cu familia si cu serviciul. Ma "antrenez" deci destul de putin dar este mai degraba un fel de "mentinere in forma". Cam o data pe saptamana incerc sa ies la poligoanele de catarare de la Repedea (Bucium) si mai fac cind apuc, cateva tractiuni, flotari si abdominale prin casa (destul de slabut). In schimb de cativa ani buni fac aproape in fiecare dimineata un set de exercitii de gimnastica de cca.15-20 min. in care imi intind articulatiile si muschii. Mai completez si cu o alimentatie oarecum controlata, in sensul ca incerc sa mananc mai putin si mai usor. Aceasta alimentatie imi ajuta la mentinerea greutatii in jurul a 77 kg. ceea ce e destul de bine pt. mine.
Am acasa o placa de antrenament dar saraca prinde praf la cat apuc sa ma dau pe ea. Exista niste exercitii f.bune de cate 10 min. pt.antrenament la placa (vezi aici). Nu apuc decat f.rar sa ajung la panou desi nu-mi displace si tipul asta de antrenament. Cred ca nu am cu cine ma lua si e si relativ departe. In principiu acolo mi-e mai la indemana sa merg cand e sezon ploios si nu prea ai ce sa faci la Bucium. Iesirile de catarare la munte le fac in medie cam o data pe luna de obicei dumineca. Plecam "cu noaptea in cap" si ne intoarcem seara dupa ce terminam cu totii. Este destul de convenabil pt. mine stilul asta desi e cam obositor caci imi da voie sa ma impart si cu familia.
Tot acest asa-zis antrenament, nu-mi permite sa fac prea mari progrese, dar incerc macar sa ma mentin, mai ales ca acusica voi trece pragul de 40 ani iar majoritatea prietenilor cu care merg la catarat sunt cam cu 10 ani mai tineri. Oare cat si cum voi mai fi in stare sa "urc stancile"? Sa dea Domnul sa traim si vom vedea! O zicala zice ca un alpinist bun este: "acela care ajunge batran".

2 comments:

satov said...

Heh, dau un search dupa Repedea pe google si de ce dau ? :). Nu stiam ca "existi" si online.

Spor la antrenamente si reusite cat mai faine la trasee, e misto si de citit pt noi astia mai incepatori :), poate mai si prindem cate o idee o descriere ceva cu ocazia asta ;).

Mihai

Andreea said...

"Oare cat si cum voi mai fi in stare sa "urc stancile"? Sa dea Domnul sa traim si vom vedea!"
11 years later and you're still rocking it ��