Wednesday, October 3, 2007

Din nou cu Daria... in Chei

Iata ca a venit randul pentru Daria sa viziteze si Cheile Bicazului (dupa Ceahlau si Bucegi). Bineinteles ca ea nu a avut absolut nimic impotriva.
Intr-o sambata splendida de toamna, cu un aer cald aproape ca vara, ne-am pornit impreuna cu familia fratelui meu Cornel sa petrecem un weekend linistit la Lacul Rosu. Clau fiind plecata din localitate cu treaba, am plecat cu Loganul imprumutat sau inchiriat de Cornel de la cineva. Cu ocazia asta am condus si eu un Logan si drept sa va spun m-am simtit foarte bine in el.
Am plecat din Iasi pe la 11:30 si am ajuns cam in 3 ore in Lacul Rosu unde am oprit la pensiunea portocalie de langa bifurcatia spre Suhard.
Scurt popas in rezervatia Cheile Sugaului
Desi preturile acum sunt altele, in interior nu prea s-au schimbat multe fata de cum era inainte, dar oricum noi nu vroiam conditii de lux, asa ca 150 lei/camera cu 4 paturi a fost de acceptat. Dupa ce ne-am cazat am facut niste mici cumparaturi de la minimarket-ul de vis-a-vis si ne-am indreptat spre lac sa facem un picnic pe malul sau. Acolo erau amenajate f.frumos masute de lemn cu banci si locuri de joaca pt.copii.

Am mancat, ne-am jucat cu Daria, am vizitat tarabele cu suvenir-uri si in final ne-am dat cu barca pe lac (20 lei/jumatate de ora).

Apoi ne-am mai dat putin in leagane si spre seara ne-am dus in camera. Dusul din camera era una din imbunatatirile de laudat, asa ca am profitat cu totii din plin de el.
A 2-a zi Daria ne-a dat desteptarea pe la ora 7 dar oricum era o zi frumoasa, chiar daca era putin cetoasa de dimineata. Pe la 8 am iesit si m-am intalnit cu echipa de cataratori (de soc) din Iasi (in ordine aleatorie: Catalin, Vlad, Ioana, Ionut, Razvan si Briss). Am stabilit ca ne vom vedea pe plaiurile Suhardului sau, de ce nu, chiar pe varf. Dupa ce am luat micul dejun in camera ne-am strans bagajele si am plecat cu masina spre baza muntelui Suhard. Baietii se auzeau deja sus la trasee. Am urcat agale,
noi astia "plimbaretii", si ne-am cascat gurile la "cei vajnici" ce se pregateau sa urce stancile cu fortele proprii. Primii auziti si mai apoi intalniti au fost Ionut, Razvan si Briss care se pregatea sa atace traseul "Gentiana". Apoi mai sus si cealalta echipa: Catalin, Vlad si Ioana se luptau deja cu traseul "Diedrul Cuiburilor de Soimi". A fost pentru mine un sentiment ciudat sa stau sa ma uit la altii cum catara si eu sa simt doar acea furnicatura in degete... Dar asta este, oricum a fost placut. Destinatia noastra a fost vf. Suhard cu cei peste 1400m, pe o poteca lejera fara prea multe probleme, si unde ne-am lafait in tihna la soare.

Dupa o perioada nu i-am mai asteptat pe baieti si am inceput sa coboram. Echipa lui Catalin abia se pregatea sa intre in ultima lungime iar Ionut ii tragea pe coechipieri sai spre ultima regrupare. O buna bucata de vreme i-am privit prin binoclu si "incurajat". Intre timp Daria a tras un scurt pui de somn in aerul curat de munte.

Dupa ce am parasit cu ceva regret zona Lacul Rosu am coborat spre Chei urmand sa le parcurgem pe jos. Le-am aratat ce trasee am mai parcurs si care e terenul meu obisnuit de aventura. Inainte de Bicaz mi-a venit ideea de a cumpara produse pentru a face un mic gratar undeva pe malul raului Bicaz. Carnatii proaspeti, cremvurstii si niste slaninuta au sfarsit prin a fi mancate cu pofta si bineinteles cu mult mustar si cate o bere (fara alcool - dar asta e!). Spre lasarea serii am ajuns cu bine la Tg.Frumos unde ne-am despartit de Cornel, Paula si Alex si in acelasi timp ne-am intalnit cu Clau, care ne-a preluat spre Iasi.
Cam asa a fost un weekend linistit la munte. Eu nu am avut aparatul foto la mine (incalcand astfel regula nr.1 din mesajul anterior) asa ca pozele sunt facute de Cornel. Sper ca le-a placut si lor si vom mai iesi impreuna.

2 comments:

Florian Mastacan said...

Felicitari, tocmai ai facut primul pas spre pensie! :)

Kobe.

Vladimir I.Condratov said...

Hehe, nici nu stii cat mi-ar placea sa fiu acum la pensie... mai ales ca mi-am asigurat-o la AVIVA!
Dar din pacate mai am cam multisor de asteptat. :(