Wednesday, October 3, 2007

Recomandari "de toamna" in fotografie

Toamna a inceput deja de pe 23 septembrie si zilele superbe se scurg foarte repede. Deci profitati cat mai mult de ele si faceti cat mai multe poze.
Tocmai am gasit acest link despre cum se poate fotografia mai bine la vreme de toamna:

Five Tips for Taking Great Fall Photos

In mare recomandarile suna cam asa:

1. Nu uitati aparatul de fotografiat oriunde v-ati duce. Cand aveti ocazia sa pozati ceva interesant nu ezitati la gandul ca poate si maine va fi la fel. E posibil sa prindeti acelasi moment tocmai peste 1 an.

2. In timpul toamnei soarele fiind mai coborat pe cer, da o lumina mai placuta si mai calda seara. Pentru culori dramatice faceti pozele chiar inainte de apus si folositi un filtru polarizator "cald" la fotografierea culorilor rosu si oranj.
Imbunatatirea saturarii culorilor se poate face fie din aparat sau prin editare ulterioara.

3. In zilele intunecate de toamna cand peisajele ies nu ezitati sa fotografiati mici detalii precum frunze colorate, fructe interesante, insecte sau alte instantanee cu copii sau animale. Deasemenea zilele cu lumina slaba sunt bune pentru diverse portrete sau imagini de familie in natura.

4. Luati-va un tripod pentru a fotografia in lumina slaba, folosind fie o apertura mai mare (deci adancime mai mare a imaginii) sau un timp mai mare de expunere.

5. Faceti multe fotografii in modul Macro pentru detalii deosebite. De multe ori tendinta este de a prinde cat mai mult intr-o singura poza, folosind un unghi cat mai mare, dar care nu are un impact vizual prea bun in formate mai mici. Pentru fotografii tip Macro se recomanda folosirea regulii de trei a lui Don Paulson.

Bucurati-va de fotografiile facute toamna.

No comments: